Millenium 1

Nie jesteś zalogowany.

#76 03-06-2010 21:11:52

lahatiel
* * * * *
Reputacja :   

Re: Usprawnienie Forum

Ostatnio niektórzy użytkownicy wklejają do wielu wątków bardzo dużo zdjęc ściągniętych z innych stron internetowych. Fajnie, że chcą komuś coś pokazać, ale spowalnia to otwieranie się stron i ma charakter spamu.
Proponuję, aby na forum wklejać tylko fotki zrobione własnoręcznie, a do innych obrazków poprostu dawać linka.
Pozdrawiam smile

#77 04-06-2010 11:25:57

gutek81
* * * * *
Od: Poznań
Reputacja :   
Serwis

spamu? po czym wnosisz?
ja ostatnio wkleiłem trochę fotek, bo wydawały mi się np. ciekawe i pomocne, jak np. mapy, nowe obiekty itd.

poza tym: jak odróżnisz prywatne od tych z neta? każą można sciągnąć, przerobić lub nawet nie i wrzucić na jakis serwer i powiedziec: moje prywatne.

że spowalnia działanie strony... po części się zgodzę, ale nie do końca. bo to tylko i wyłącznie twoja przepustowość i net provider.
w końcu nie możesz mieć pretensji że w 5 osób maluchem ciężko jest przyspieszać i wyprzedzać.

według mnie, fotki zawsze troche urozmaicają każde forum, pośród tylko i wyłącznie samego suchego tekstu.
owszem zgodzę się z jednym, że jak jest możliwość to można podać linki.

--=Made In Bulgaria=--

#78 04-06-2010 12:21:03

Eва
Administrator
Od: Warszawa
Reputacja :   

Zdjęcia jak najbardziej tak! ale zdjęcia swoje (lub z odpowiednią adnotacją) i nie chodzi tu o spam a o prawa autorskie.

"Słowa są ponadczasowe. Powinieneś je wypowiadać lub pisać ze świadomością o ich wieczności."
Khalil Gibran

Stopka forum