Millenium 1

Nie jesteś zalogowany.

#1 23-12-2009 11:32:29

Rejmer
Administrator
Reputacja :   

Dodaj swój artykuł na Bulgaricusie

Wprowadziliśmy funkcję "Dodaj artykuł". Jest ona dostępna dla zarejestrowanych użytkowników na stronie głównej Bulgaricusa, po prawej stronie w okienku "Twoje menu".

Pozwala ona na dodawanie artykułów (tekstów), np. opisów miejscowości, przepisów kulinarnych, zapowiedzi kulturalnych, itd. Oczywiście po zaproponowaniu artykułu, jest on akceptowany przez administrację i dopiero wtedy publikowany jest na stronie.

Kilka wskazówek, które przychodzą mi do głowy, jeżeli chodzi o uzupełnianie formularza nowego artykułu:
- sekcja - są to elementy głównego menu Bulgaricusa, czyli: Przewodnik, Kuchnia, Wina, Kultura, etc.
- kategoria - to są elementy sekcji, np. w Kuchni są to: Sałatki, Zupy, etc.
- dalej mamy kod bezpieczeństwa antyspamowego, który należy dokładnie przepisać
- zdjęcia - można umieścić na serwerze Bulgaricusa zdjęcia, które będzie można użyć w tekście artykułu; zdjęcia mogą być w formatach png,gif,jpg; wielkość zdjęcia nie może przekroczyć 300 KB, wymiary zdjęcia nie mogą być większe niż 550 szerokość i 400 wysokość; zdjęć można umieścić maksymalnie 7 szt. dla jednego artykułu
- umieszczenie zdjęcia na serwerze (powyżej) nie jest jednoznaczne z pokazywaniem się zdjęcia w artykule; żeby to zrobić należy użyć przycisk "Insert image" dostępny pod polem tekstowym; zdjęcie zostanie wstawione tam gdzie będzie ustawiony kursor
- dalej mamy pola tekstu; jeżeli chcemy żeby zapowiedź artykułu była na stronie głównej wtedy należy tekst podzielić na wprowadzajacy (zapowiedź) i tekst główny ) reszta artykułu; jeżeli nie chcemy zapowiedzi, to wszystko wprowadzamy do tekstu wprowadzającego
- proces kończymy wciskając czarną dyskietkę widoczna na górze formularza

Gdybyście mieli pytania lub natrafili na jakieś problemy, to piszcie w tym wątku.

Ostatnio edytowany przez Rejmer (23-12-2009 12:14:55)

#2 23-12-2009 12:06:12

Krali Marko
* * * * *
Reputacja :   

Re: Dodaj swój artykuł na Bulgaricusie

Super pomysł, podoba mi się. Chętnie go wypróbuje...
Chyba tutaj jest jakis błąd:
Oczywiście po zaproponowaniu artykułu, nie jest on akceptowany przez administrację i dopiero wtedy publikowany jest na stronie.

Bienvenido a la Republica Latina de Bulgaria.

#3 23-12-2009 12:15:43

Rejmer
Administrator
Reputacja :   

Krali Marko, dzięki za uwagę! Faktycznie był tam błąd. Już poprawiłem.

#4 27-05-2010 21:16:32

21czarny21
Nowy użytkownik
Reputacja :   

witam
interesuje mnie przejazd z Polski do Bułgarii-Złote Piaski-w Polsce granicę przekraczam w Barwinku.Jak jechać -autostrady-drogi expresowe-jakie opłaty.Proszę o dane.
pozdr. CZARNY

#5 27-05-2010 21:56:12

joanna
* * * * *
Od: Warszawa
Reputacja :   12 

Witaj Czarny,trochę zbłądziłeś chłopie -to nie ta droga. Zobacz  dziale DOJAZD!

#6 28-05-2010 09:17:04

Eва
Administrator
Reputacja :   

Tak przy okazji, prosze nie wysyłac podobnych zapytań jako artykuły awink smashfreak

Krali Marko, czekamy.... awink

"Słowa są ponadczasowe. Powinieneś je wypowiadać lub pisać ze świadomością o ich wieczności."
Khalil Gibran

#7 23-07-2010 12:49:04

łysy
* * * * *
Od: Silesia City
Reputacja :   

Mogę pomóc .

#8 29-07-2010 21:01:30

wwweee222
Nowy użytkownik
Reputacja :   

Najgorsi turyści
Życzę Panu Berbeciowi   B…….k  całej rodzinie i znajomym żeby trafili na ludzi swojego pokroju bo nic w naturze nie ginie .Zniszczyli mi zdrowie budzili mnie w nocy  o 2 bez powodu waląc w drzwi gdy klimatyzacja się wyłączyła z powodu przerwy w dostawie prądu  zupełny brak szacunku dla drugiego człowieka  i jego pracy . To i nie tylko to że twierdzi że okno można otwierać przy pracującej klimatyzacji   świadczy że on jest chory psychicznie a także jego żona bo zawsze gdy ze mną rozmawiała patrzyła mi na czubek głowy  a dzieci były  bez wychowania  .Bardzo żałuję że nie spisałam umowy  i nie pobrałam kaucji myślałam że to cywilizowani ludzie a bardzo dużo zniszczeń  pozostawili ,pozrywali  wertikale w oknach  nowymi ręcznikami  wytarli  podłogi ,załamali łóżko ,zapchali ubikację, pozawiązywali żyrandole na węzeł  a regulacja była u góry (nie kazałam się schylać tylko pomagałam  poprawić  ) nie chcieli uiścić opłaty za klimatyzację spowodowali w apartamentach dużo szkód a rano w dniu ich wyjazdu gdy zobaczyłam szkody jakie   wyrządzili zaczęli uciekać  zostawiając  klucze w zamku dlatego chciałam wezwać policję  .Ja nie zasłużyłam na takie traktowanie i  krzywdzące słowa .Najgorsi turyści  jakich można sobie wyobrazić. Chociaż inni normalni turyści byli bardzo zadowoleni to był pierwszy i ostatni  sezon z  turystami  z polski ojciec gdy policzył szkody powiedział że już nie wpuści polaków.

#9 29-07-2010 23:02:39

joanna
* * * * *
Reputacja :   12 

Może otworzymy Dział zażaleń na turystów?

#10 30-07-2010 09:33:16

Eва
Administrator
Reputacja :   

look  ??? Bardzo w temacie i oczywiscie wiemy kto do kogo..

"Słowa są ponadczasowe. Powinieneś je wypowiadać lub pisać ze świadomością o ich wieczności."
Khalil Gibran

Stopka forum